Добри познания за данъците и осигуровките демонстрираха ученици от ДФСГ „Интелект“

04.03.2015 9:48

4.03.lotaria

Ученици регистрираха касови бележки за над 1 млн. лева от началото на играта на НАП „Парола: Касова бележка“, информират от офиса на НАП в Плевен. За наградите – таблети, фотоапарати и игрална конзола, досега са регистрирани 152 хил. касови бележки, а над 11 000 фенове следят публикациите в страницата на кампанията във Facebook.
Играта „Парола: Касова бележка“ е част от образователната кампания на НАП „Влез в час с данъците 2“ и има за цел да повиши информираността на младите за данъците и осигуровките. Акцент в кампанията през тази година са отговорите на въпросите защо е важно да се издават касови бележки при покупка и как това засяга всеки потребител.
Според регламента на играта, всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и за мобилни телефони с операционни системи Android и IOS.
Учениците могат да регистрират касови бележки до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове запише един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират до края на играта. Печелившите се определят на лотариен принцип.
Общо 110 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски, проведоха служители на НАП в 28 средни училища в цялата страна от началото на кампанията. До края на кампанията предстоят срещи с още близо 20 000 ученици.
Проведените срещи със ученици от 12 клас в ДФСГ „Интелект“ – Плевен, показаха че те имат добри познания за данъците, осигуровките и разпознават кои касови бележки са фалшиви, както и че сред тях също има участници в играта „Парола: Касова бележка“ организирана от НАП.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: