„Лукойл“ – „Черно море“ е финалът за Купата на България в Плевен

20.02.2015 21:16

bas1

„Черно море“ ще спори за Купата на България срещу „Лукойл“ в тазгодишното издание на турнира, домакин на който е зала „Балканстрой“ в Плевен. Тази вечер „моряците“ надиграха тима на „Рилски спортист“ в драматичен полуфинален сблъсък със 75:73, въпреки че изоставаха в резултата. Финалът за Купата на България е в неделя от 15 ч., а утре от 17 ч. „Рилски спортист“ и „Ямбол“ ще се срещнат в спор за третото място.
Мачът стартира равностойно, но в края на първата част самоковци дръпнаха напред в резултата. Варненци успяха да се мобилизират и така след първите 10 минути изоставаха само с две точки – 17:19. Във втората част момчетата на Росен Барчовски отново успяха да вземат инициативата в свои ръце и на почивката се оттеглиха с аванс от 7 точки – 32:39. Самоковци продължиха да доминират и през третата четвърт, натрупвайки аванс от цели 12 точки, но добрата игра на „Черно море“ доведе резултата до 54:56 преди финалната част.
В нея публиката в зала „Балканстрой“ стана свидетел на истинска драма. Две минути преди края „Рилски спортист“ водеше с пет точки, но тимът не съумя да съхрани актива си. „Черно море“ отново заличи преднината и се поздрави с крайния успех със 75:73.
За „Черно море“ Станимир Маринов вкара 18 точки и направи 8 асистенции. Милош Коматина отбеляза 13, а Пламен Алексиев и Лени Даниъл добавиха по 11. Йордан Бозов от „Рилски спортист“ бе най-резултатен в мача с 26 точки, а Жарко Ракочевич и Върнън Тейлър вкараха по 10.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: