Бурни аплаузи за Веселин Плачков и „Дякон Левски“ в града с името на Апостола

20.02.2015 13:46

20.02.dqkon1

Бурни аплодисменти предизвика появата на Веселин Плачков преди прожекцията на филма „Дякон Левски” в салона на читалище „Георги Парцалев” в Левски снощи. „За мен е особена чест да бъда при вас, трябваше да бъда в друг град, но смятам ,че град Левски освен че носи името на Дякона – Васил Левски, достатъчно много направи, за да има този филм, който и аз ще гледам тази вечер с вас”, каза в началото на близо четиричасовата продукция Веселин Плачков. Филмът прикова вниманието на зрителите в Левски до края на прожекцията. Това по безспорен начин показа отношението и към неговите качества.
„Да бъда българин, да бъда мъж, да обичам и да вярвам, да се боря и да се държа като българин, ме научи дякон Левски, тази роля. Откакто спазвам тези закони, живея по-лесно, ако и другите пробват ще видят, че е хубаво…”, каза за Радио „Левски” Веселин Плачков с убеждението, че няма да изневери на тези идеали. Веселин Плачков-младши, син на левчалията Веселин Плачков, благодари на своето семейство за подкрепата, на жителите на града с името на Апостола, на кмета на Общината, на всички родолюбиви българи. Кметът на Община Левски, Любка Александрова, изказа своята и сърдечната благодарност на всички в залата за изключително родолюбивото преживяване.
Ще припомним, че Община Левски и дарители от общината подкрепиха родолюбивата кауза още в началото на Националната дарителска кампания през 2012 г. „Град Левски е първият град, който влиза в историята за създаването на този филм”, обяви Максим Генчев на среща на изпълнителя на главната роля във филма Веселин Плачков и екипа с хората в Левски на 23 май 2013 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: