„Урок по родолюбие“ представиха в Левски по повод 70-годишнината на града

18.02.2015 14:01

18.02.rodolubie1

Директорът на НУ ”Христо Ботев” – Левски Валентина Дженева откри днес „Урок по родолюбие”, посветен на 70-годишнината от обявяването на Левски за град и по годишния план на РИО-Плевен. Урокът по родолюбие, който представи г-жа Тончева с децата от подготвителната група на училището докосна най-чистите и съкровени родолюбиви чувства на всички участници в педагогическия практикум за овладяване на книжовен български език от деца, чийто майчин език е различен от българския.
С интересни и емоционални игри, песни и стихове в непринудена и приятна обстановка децата, водени от своята учителка, показаха знания за основните български символи, за великите българи Левски и Ботев, за родния град с обич и желание за нови знания. Пред 142-та годишнина от гибелта на Васил Левски направиха венец, който ще понесат на паметника на Апостола.

18.02.rodolubie2
Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави и благодари сърдечно на децата, учителката и училището за вълнуващото преживяване. Подготвителната група получи подарък, книгата „Левски –най-ясната загадка” на проф. Дойно Дойнов от кмета на общината, защото децата показаха, че знаят и че искат да научат повече за българските герои. ”С тази книга ще научите още повече за българските герои и ще се радвате още повече, че сте българи, че сте родени в България и ще я носите в сърцата си винаги“, каза г-жа Александрова. Децата получиха и календар с лика на Апостола и покана от кмета на общината да посетят Община Левски.

18.02.rodolubie3
„Много ви благодаря за този български празник, който ни поднесохте. Това беше най-хубавият ден, който съпреживяхме с тези малки деца. Сигурно няма по-хубаво нещо от българския хляб, опечен от българска фурна и омесен от български ръце, затова и видяхме как хлябът сплоти децата… Хубаво е всички да сме сплотени от историята на нашия народ, от България във всички и България над всичко”, развълнувано поздрави в края на урока и Маруся Додова – старши експерт по предучилищно образование РИО – Плевен. В педагогическия практикум, превърнал се в истински български празник, участваха и главен експерт ”Образование, култура и спорт” Петя Чолакова, учители и директори на детски и учебни заведения от община Левски, Плевен, Пордим и селища от област Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: