Четири дни погледът на баскетболна България ще е насочен към Плевен

18.02.2015 13:44

18.02.kupa

В продължение на четири дни – от 19 до 22 февруари, плевенската зала „Балканстрой“ ще бъде домакин на финалите за Купата на България по баскетбол при мъжете. По този повод пресконференция в БТА днес даде ръководството на отбора на „Спартак“ (Плевен) в лицето на досегашния президент Цветан Антов, новоизбраният шеф на спартаклии Валентин Вутев и заместникът му Пламен Петров. Антов определи спечеленото домакинство като добър знак не само за клуба, но и за града, посочвайки, че за жалост в Плевен почти не е останал спорт. Едва ли може да има по-голяма реклама за нашия град, още повече, че Българската национална телевизия ще излъчва над 10 часа оттук, отбеляза легендарният баскетболист.
Той сподели, че изборът на домакин на надпреварата е на принципа предложени най-добри финансови условия, като припомни, че Плевен успя да спечели финалите за Купата в съревнование с Ботевград. Отборът на „Спартак“ ще поеме съдийските, както и нощувките и закуските на отборите. Също така, ние сме отбор, който никога досега не е имал задължения към Българската федерация по баскетбол – било то за съдийски плащания, такси или картотеки, макар и с малък бюджет, изтъкна Цветан Антов.
Участниците в пресконференцията информираха, че цената на билетите ще бъде 3 лева, като билетът ще важи за цял ден. Освен това, за утре, когато „Спартак“ среща „Рилски спортист“ от 21 ч. и вдругиден е помислено за по-удобния транспорт на феновете. Благодарение на управителя на „Тролейбусен транспорт“ Ангел Несторов утре, 19 февруари, в 20.40 ч. ще тръгне тролей от жп гарата. Шофьорът ще изчака края на мача и след това ще транспортира зрителите обратно. В 20 февруари последният тролей от зала „Балканстрой“ ще изчака края на втория полуфинал.
А ето и пълната програма за Купата на България:
19 февруари
Лукойл Академик – Берое – 14.00 ч.
Левски – Ямбол – 16.30 ч.
Балкан – Черно море – 19.00 ч.
Рилски спортист – Спартак Плевен – 21.00 ч.
20 февруари
Победител Лукойл Академик/Берое – Победител Левски/Ямбол – 16.30 ч.
Победител Балкан/Черно море – Победител Рилски Спортист/Спартак Плевен – 19 ч.
21 февруари
Загубил полуфинал 1 – Загубил полуфинал 2 – 17 ч.
22 февруари
Победител полуфинал 1 – Победител полуфинал 2 – 15 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: