Невзривена ръчна граната откриха в мазе в Плевен

16.02.2015 10:46

16.02.uag

На 13 февруари „Формирование за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси” към Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия бе активирано за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в жилищен блок в Плевен, информираха от пресцентъра на групата. При разчистване на общо помещение в мазето на жилищен блок на ул. „Васил Левски” №96, един от собствениците открива ръчна граната и подава сигнал на телефон 112.
Формированието веднага бе екипирано и транспортирано до мястото на откриване на боеприпаса. До пристигане на военнослужещите районът беше отцепен и се охраняваше от служители на 02 РУП – Плевен. Под ръководството на капитан Деян Христов специалистите идентифицираха и внимателно анализираха боеприпаса – силно корозирала нападателна ръчна граната. Извършена бе проверка на района за наличие на други боеприпаси. При пълно спазване на мерките за безопасност, гранатата бе транспортирана на безопасно за населението място, където бе унищожена чрез взривяване.
При изпълнението на задачата военнослужещите показаха висок професионализъм и бърза реакция при неутрализиране на рискови за населението ситуации.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: