Първият договор за безплатно саниране в Плевен е факт

16.02.2015 17:20

Първият договор за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради подписаха днес Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и г-н Мартин Захариев – експерт управление „Кредитиране на малък и среден бизнес” при „Българската банка за развитие” АД. В сряда подпис ще положи и Областният управител на Област Плевен г-жа Ралица Добрева. Договорът се сключва със сдружение на собственици в жил. блок „Спартак” /бул. „Г. Кочев” 14/ с общо 64 жилища.

san

Второ заявление за интерес и финансова помощ по програмата за енергийна ефективност бе подадено днес в Община Плевен и до дни предстои сключването на следващ договор.

До момента в Плевен са регистрирани 15 сдружения на собствениците, в процес на учредяване са още 20. Над 550 граждани са получили консултации от 26 януари досега в Информационния център на Община Плевен /стая 19, ет. 1/.

Продължават и информационните срещи с граждани в зала „Катя Попова” по програмата за саниране. Предстоящите дати са 17 и 24 февруари с начален час 18.00 . Това информират от Пресцентър на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: