Протест за бързо правосъдие! Утре!

13.02.2015 13:31

Фондация „Безопасни улици от Валя“ с подкрепата на партньорски организации от цялата страна и граждани ще проведе мирен протест и подписка под наслов „За бързо правосъдие за убийците на пътя“ на 14 февруари 2015 г. от 11 часа пред съдебните палати в Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Казанлък, Крушевец и София.

sad
Плевен бе един от първите градове, които обявиха подкрепата си за мирния протест. Той се организира в памет на малкия Паоло по инициатива на майка му – Красимира Иванова. 4-годишното момченце бе премазано от джип в пешеходна зона в Стара Загора на 2 юни м. г. Убиецът му Георги Сапунджиев се държа нагло по време на процеса срещу него. И до ден днешен той продължава да обикаля пътищата на България и да представлява опасност за други участници в движението.
В знак на съпричастие към болката на семейството на Паоло и към каузата за бързо правосъдие за убийците на пътя, от фондация „Безопасни улици от Валя“ организират мирния протест в Плевен и в други градове. Имат подкрепата на повече от 10 неправителствени организации, фейсбук общности, роднини и приятели на загинали и пострадали при катастрофи, на граждани, които застават зад каузата за бързо правосъдие и постигане на справедливи присъди за убийците на пътя.
Точно на 14 февруари т.г., в деня на мирния протест, се навършват 3 години от нелепата смърт на пътя на едно прекрасно момиче от Плевен – 22-годишната Мариана Карабулева. Убиецът й – 62-годишният Димитър Димитров, получи условна присъда от българския съд и в момента е на свобода. Вече 3 години той не потърси връзка с близките на Мариана и не спомена дори дума за извинение. 5 месеца след смъртта на Мариана, баща й Бойко Карабулев, известен бизнесмен в града, получи инфаркт и почина също. Той не можа да преживее детето си, не можа да преживее смачкването на близките на жертвите от съдебната ни система, както и абсурдът от това – да нямаш друг избор за справедливост от саморазправата. От фондация „Безопасни улици от Валя“ отправят покана към всички организации, политически партии, администрации, общности, синдикални и професионални съюзи, институции – да подкрепят мирния протест и каузата за справедливост за убийците на пътя

#тагове:

НАЙ-НОВИ: