Министър Танева ще зареже утре на лозовия масив на ИЛВ – Плевен

11.02.2015 18:10

11.02.ministar

Утре, 12 февруари, министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети Плевен, информират от пресцентъра на Министерството на земеделието. Министър Танева ще отрие 13-то Международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2015“. Събитието ще започне от 10 часа в комплекс „Мания Тауър“. Форумът по пчеларство приема над 150 изложители от 18 държави. В рамките на събитието, което се провежда от 12 до 15 февруари, посетителите ще имат възможност да дегустират различни пчелни продукти, както и да се запознаят с най-новото в областта – оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, храни за пчелни семейства, пчелни продукти и др.
Министър Танева ще участва и в традиционния ритуал по зарязване на лозя на Института по лозарство и винарство. Събитието, с което ще се отбележи предстоящият празник на лозаря и виното – Трифон Зарезан, ще се състои в лозовия масив на Института, който се намира в местността „Томовското“. Зарязването ще започне от 12:30 часа.
Срещата на Десислава Танева със земеделските производители от района ще е от 14:30 в Славяново. Земеделският министър ще запознае бранша с възможностите за кандидатстване и финансово подпомагане на сектора през настоящата година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: