Няма проблем с храните в Дома за медико-социални грижи в Плевен

09.02.2015 16:17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Днес в своя кабинет областният управител на Област Плевен Ралица Добрева прие д-р Десислава Георгиева – директор на Дома за медико-социални грижи за деца в Плевен, д-р Атанас Гарев – директор на РЗИ – Плевен, д-р Иван Йорданов – директор на БАБХ – Плевен и д-р Ани Симеонова – директор Дирекция „Обществено здраве” при РЗИ – Плевен. На срещата присъства и заместник-областният управител Красимир Иванов.
Д-р Десислава Георгиева лично увери областния управител Ралица Добрева и всички присъстващи, че проблем с храните в Дома за медико-социални грижи за деца няма. Тя обясни, че са проведени обществени поръчки и по седем от тези позиции има класирани две фирми. Едната е отказала да подпише договора с институцията, а втората е бавела това във времето. Понастоящем е обявена нова обществена поръчка със съответната техническа спецификация. „Обществената поръчка се провежда при пълен склад с хранителни продукти”, подчерта д-р Георгиева. Тя допълни, че има сключен отделен договор за адаптираните млека и друг за кашите и пюретата или т.нар. индустриално приготвени храни. Хляб също се зарежда.
Няма как да останем без храна, категорична бе директорът на Домът за медико-социални грижи за деца в Плевен д-р Десислава Георгиева. Тя увери областния управител и всички присъстващи на срещата, че за децата със специални нужди се изпълнява съответната изграждаща и поддържаща диета. „Няма нарушения на цикъла. Няма свиване в менюто”, подчерта д-р Георгиева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: