Артцентър Плевен представи своите занимални, в които децата ще се докоснат до магията на изкуството

07.02.2015 18:23

7.02.artcenter1

Както „Плевен за Плевен“ писа, Артцентър Плевен стартира прием на малчугани за детските арт занимални по театър, флейта и народни танци. Днес там се проведе среща на родителите на талантливите малчугани с част от преподавателите на школите, на която те представиха идеите си за развитие на децата чрез силата на изкуството. Инициативите на Артцентъра бяха презентирани от ръководителя на арт занималнята по флейта – Женя Добрикова, а повече за новата занималня по народни танци сподели Биляна Денева, която ще обучава малките танцьори. В тази занималня могат да се запишат деца от 7 до 14 години, като стартът ще бъде даден на 7 март. Обучението продължава една календарна година, а на финала възпитаниците на школата ще представят в открит урок какво са научили.

7.02.artcenter2
На срещата Женя Добрикова изрази специална благодарност към бизнесмена Стефан Бурджев, който дари 15 блок флейти за арт занималнята, в която децата усвояват тънкостите на този духов инструмент. Радвам се, че има хора, които желаят децата им да бъдат в пряк досег с културата, сподели младият плевенчанин. Той не скри, че е останал впечатлен от желанието на флейтистката да предаде своите знания и умения на подрастващите. А и вярвам, че ако направя добро, то ще се върне и на моите деца, допълни Стефан Бурджев.

7.02.artcenter3
Детските арт занимални са напълно безплатни и се организират с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Заниманията ще се провеждат в събота и неделя. За записване и допълнителна информация – тел. 0879/911-024 или в залата на Артцентъра.

7.02.artcenter4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: