Над 150 фирми от 18 държави ще участват в изложението „Пчеларство – Плевен 2015“

05.02.2015 12:55

5.02.pchelarsko

Над 150 фирми и организации от 18 държави от целия свят ще вземат участие в 13-ото издание на Международното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2015“, което ще се проведе в „Mania Tower“ от 12 до 15 февруари, стана ясно на днешната пресконференция по повод традиционния форум. Негови организатори са „Партнерс експо“ ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и ще премине под патронажа на Министерство на земеделието и храните и областния управител на област Плевен, Ралица Добрева. Откриването е на 12 февруари в 10 часа и за него пристигат председателят на Народното събрание Цецка Цачева, и министърът на земеделието Десислава Танева.
През четирите дни в Плевен посетители и гости ще могат да видят и купят продукти на водещи български и международни производители, дистрибутори в бранша. Ще бъдат представени последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, храни и хранителни добавки за пчелите, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки, етикети, лицензирани лаборатории и др.
По традиция, в рамките на форума е предвидена и богата съпътстваща програма с лекции и презентации на теми, свързани с пчеларството. Лекция за пчелните продукти като средство за лечение ще изнесе проф. Христо Мермерски. Срещата с него е в последния ден на изложението – 15 февруари, неделя, от 10 часа. Тогава ще бъдат раздадени и отличията за най-добре представилите се участници. Ще бъдат връчени две големи награди – „Крило на успеха“ и приз за „Най-проспериращ млад пчелар на България за 2014 г.“. Ще бъдат отличени и научни публикации, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината.
Организаторите са се подготвили с награди и за най-малките участници в изложението – това са децата, изпратили свои творби за съпътстващия конкурс на изложението на тема „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие“.

5.02.pchelarsko2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: