Министър Павлова представи в Плевен програмата за енергийна ефективност на панелките

02.02.2015 12:33

2.02.sanirane1

Работна среща по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради се проведе днес в Областна администрация – Плевен. Зала „Плевен“ се оказа тясна за всички заинтересовани, като на срещата присъстваха областни управители и кметове от Северозападния планов район. Проявата бе открита от председателя на Народното събрания Цецка Цачева, а освен нея участваха още министър Лиляна Павлова, зам.-министър Николай Нанков, областният управител Ралица Добрева, депутатите Владислав Николов и инж. Пламен Тачев, кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков.

2.02.sanirane2
Гостите бяха приветствани от областния управител Ралица Добрева, която посочи, че огромният интерес от страна на гражданите я кара да вярва, че те действително ще бъдат инициативни и ще се възползват в максимална степен от възможностите, предоставени от програмата. „Надявам се Плевенска област и целият Северозападен планов район да добият нов облик по отношение на жилищния сграден фонд. Уверявам ви, че Областна администрация – Плевен и общините на територията на областта имат готовност за пълно съдействие на гражданите, така че процесът по кандидатстване да бъде максимално облекчен“, заяви Добрева. Като областен управител, тя си пожела след година да видим в Плевен един изцяло обновен жилищен квартал.

2.02.sanirane3
Хубаво е, когато ангажиментите, поети няколко месеца по-рано в предизборната ни кампания, днес вече са факт и можем да говорим за тях, като предстоящи процедури за изпълнение, обърна се към присъстващите председателят на Парламента Цецка Цачева. Тя припомни част от акцентите, за които лично е поела ангажимент да бъдат реализирани, сред които изграждането на магистрала „Хемус“ от Ябланица до разклона Плевен – Ловеч, както и приемането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Когато през лятото програмата залегна в нашата предизборна платформа, бяхме много ентусиазирани, давайки си сметка, че ако успеем да я реализираме, тя ще има няколко изключително благотворни ефекта в сферата на заетостта, енергийната ефективност и по-добрия облик на нашите големи комплекси с панелни сгради, подчерта Цачева.

2.02.sanirane4
Самата програма бе подробно представена чрез мултимедия от министър Павлова, която разясни в детайли отделните стъпки и отговори на въпросите на присъстващите. Тя изрази съжаление, че паралелно с разяснителната кампания по програмата, сила набира и антикампания, която по думите й заблуждава гражданите.
Пълната презентация на програмата можете да намерите ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: