Каратеките на „Спартак“ (Плевен) с два бронзови медала от международен турнир

02.02.2015 10:46

2.02.karate1

2 бронзови медала завоюваха състезателите на карате клуб „Спартак“ (Плевен) на Международния турнир по карате „Троян Гранд При”. На тазгодишното издание на турнира се включиха състезатели от 13 български клуба, състезатели от Гърция и Македония . Над 120 състезатели се включиха в битките за разпределението на медалите. Турнирът беше тържествено от президента на БНФКарате – доц. Алексей Петров и официални лица от Община Троян, които осигуриха 3000 лв. награден фонд за победителите от дисциплината кумите във всички възрасти.
Спортен клуб по карате „Спартак“ (Плевен) взе участие с 10 състезатели, 7 от които се класираха в челната петица.
При 12-13-годишните момичета в дисциплината ката Мирела Йолова се класира трета с чудесно изпълнение на висша ката „Джион“. В дисциплината кумите се класира на 5-то място.

2.02.karate2
При 14-15-годишните юноши на дисциплината кумите Марк Томов, в конкуренция на 14 състезатели, се класира на третото място след победа в първи и втори кръг и загуба на полуфинала. Пети в своите категории се класираха Борислав Начев – 12-13 г. момчета кумите, Тихомир Тодоров – 7 г. момчета кумите, Гергана Атанасова – 10-11 г. момичета кумите, Георги Борисов -16-17 г. юноши кумите, Кристиян Петракиев – в същата възраст и дисциплина.
Това беше първото състезание за сезона на състезателите от Спартак, които продължават подготовката си за предстоящите първенства през сезона от календара на БНФКарате.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: