Кметът проф. Стойков и председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов почетоха паметта на жертвите на тоталитарния режим

01.02.2015 13:32

Кметът на община Плевен проф.д-р Димитър Стойков и председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим пред Паметника в гаровата градинка. Инициативата за отдаване почит на всички убити, безследно изчезнали и изпратени в лагери политически затворници, бе на Младежката организация на ГЕРБ-Плевен.

gerb2
„Една власт, която се налага чрез терор и физическо малтретиране на опонентите си, не може да бъде демократична. Връщането на този режим не трябва да се допуска никога“, каза по повод днешната дата кметът проф.д-р Димитър Стойков.

gerb3
„Не трябва да загиват хора, заради политическите си идеи. не трябва да лежат по затворите, не трябва да им се пречи да учат, да се развиват, да работят. За това – за нас, защото ние сме поколението, което помни този режим, за нашите деца и внуци, никога повече не трябва да допуснем подобно малтретиране на хора заради политическите им убеждения“, коментира пред журналисти кметът на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: