Плевен ще е домакин на финалите на баскетболната Купа на България

30.01.2015 7:52

30.01.basket

Плевен ще бъде домакин на мачовете от финалната осмица на турнира за Купа България по баскетбол за мъже. Това реши единодушно Управителния съвет на БФБаскетбол на вчерашното си заседание. 11 членове на централата се събраха в офиса на федерацията, за да определят организатора на финалите при мъжете и при жените. Кандидатурата на Спартак Плевен беше предпочетена пред тази на Балкан (Ботевград) заради значително по-добрите предложени финансови условия за участващите отбори. Ботевградчани бяха включили в офертата си поемането на всички разноски съгласно изискванията на Наредбата. Плевенчани обаче ще поемат и настаняването в хотел със закуска на всички участващи отбори.
Управителният съвет определи с 10 гласа „за“ и един „въздържал се“ финалите на турнира за Купата на България за жени да се проведе в Бургас. Офертата на БК Нефтохимик беше с подобни финансови параметри с тази на БК Дунав 8806 и в този случай УС приложи в избора си критерият, определен в изр. 2 на чл.10.4 от Наредба за провеждането на Купа България, а именно – избра населеното място, в което по-отдавна е провеждан финален турнир. Нефтохимик ще поеме настаняването в хотел с пълен пансион на група от до 16 души на всеки участващ отбор.
Финалната осмица при мъжете ще се проведе от 19 до 22 февруари, а финалната четворка при жените е на 28 февруари и 1 март.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: