Зала за обучение по безопасност на движението откриха в ЦДГ „Щурче“ в Плевен

22.01.2015 14:39

22.01.shturche1

Първата по рода си зала за обучение на деца по безопасност на движението в Плевен бе открита в Целодневна детска градина „Щурче“. Новата придобивка се намира на приземния етаж в сградата на градината, където по инициатива на ръководството и екипа на градината едно от помещенията е превърнато в цветен детски кът с рисунки, знаци и нужната за подготовката на децата пътна маркировка.

22.01.shturche2
„С общи усилия успяхме да отремонтираме приземния етаж и голото и сиво пространство сега е неузнаваемо. Залата е оборудвана със специална настилка, която имитира асфалт и тротоари. Художници от Плевен ни помогнаха да изрисуваме стените, закупихме и нужните за обучението на децата пътна маркировка и знаци“, разказа Христинка Рангелова – директор на детската градина.
Една от причините, накарали екипа на ЦДГ „Щурче“ – Плевен, да реализира идеята за подобна зала, са зачестилите напоследък инциденти с деца на пътя. „За съжаление все по-често ставаме свидетели на това как деца се оказват жертви на пътя. Затова смятам, че подобни часове по безопасност на движението в детската градина са не само важни, но и наложителни“, коментира Христинка Рангелова.

22.01.shturche3
С новата зала децата в „Щурче“ вече имат възможност да упражняват знанията си по пътна безопасност през цялата година. Ще припомним, че преди време в детската градина бе открита и външна площадка за часове по безопасност на движението, която бе реализирана съвместно с КАТ-Плевен.
Откриването на новата зала в „Щурче“ бе съпътствано и от нагледна демонстрация на знанията на децата за правилата на пътя. Това бе направено пред директори и педагози от цялата Плевенска област, участници в обучение за работа с интерактивни дъски, на което ЦДГ „Щурче“ беше домакин. Всички гости бяха посрещани с топла пита от малчугани, пременени в народни носии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: