В Плевен учредиха Асоциация на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии

22.01.2015 13:04

22.01.pgeht1

Вчера в Плевен беше учредена Асоциация на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии, чиято основна цел е да обедини професионалните гимназии на браншови принцип. Идеята на това обединение е свързана с възможността да се разшири образователния, културния и информационен обмен между членовете на Асоциацията, да се популяризира дейността им и да се осигури представителство, което да инициира предложения за усъвършенстване на правната уредба, засягаща професионалните гимназии.
В учредителното заседание, което се проведе в ПГ по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров” – Плевен, участваха представители на професионални гимназии от Плевен, Габрово, Горна Оряховица, Севлиево, Ловеч и Кнежа, а също така и на факултети от Техническия университет – Габрово и Техническия колеж – Ловеч, в които голяма част от нашите ученици продължават обучението си по тези специалности.

22.01.pgeht2
На първото си заседание новоучредената Асоциация определи своите цели и средствата за тяхното постигане, прие Устав и избра Управителен съвет. За председател на Управителния съвет единодушно беше избран Калин Йончев – директор на ПГЕХТ – Плевен. В него влизат още Филип Филипов, директор на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” – Горна Оряховица и Таня Лазарова, директор на ПГМЕТ – Плевен.
Организирането на срещи, конференции и състезания, създаването на сайтове, информационни бюлетини и брошури, както и участието в проекти са само част от дейностите в амбициозната програма на Асоциацията. Но те са свидетелство за загрижеността да се търсят начини и възможности за осигуряване на все по-качествено професионално образование в България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: