Ще вземе ли МРРБ мерки за проектиране на нов мост при Чомаковци, пита депутатът Васил Антонов

21.01.2015 10:27

21.01.mrrb1

Ще предприеме ли Министерство на регионалното развитие и благоустройството мерки за проектиране на ново съоръжение над река Искър преди с. Чомаковци и в какви конкретни срокове ще се случи това, имайки предвид ключовото значение на затворения мост, като част от републиканския път към фериботния комплекс в Оряхово. Този въпрос отправя към министър Лиляна Павлова чрез председателя на Народното събрание Цецка Цачева депутатът от „БСП – лява България“ Васил Антонов. Той е категоричен, че във връзка с възникналите опасни деформации на моста при Чомаковци и цялостното му тежко състояние се налага спешен ремонт за укрепването му или изграждане на изцяло ново съоръжение.

21.01.mrrb2
Антонов припомня, че считано от 6 януари е въведена забрана за движение на моторни превозни средства по моста над река Искър преди с. Чомаковци, Път ІІІ-306, Червен бряг – Чомаковци – Кнежа до приключване на аварийните ремонтни дейности без да е посочен индикативен краен срок. В началото на 2015 г. младежката организация на БСП в Червен бряг внесе подписка (с повече от 800 подписа) в Областна администрация – Плевен именно за възстановяване на моста край Чомаковци.
Още през 2000 г. мостът е обявен от Областно пътно управление – Плевен в предаварийно състояние. Областна администрация – Плевен многократно през последните години е сигнализирала компетентните институции за тежкото състояние на моста.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: