НАП – Плевен напомня: 5% отстъпка за декларациите, подадени по електронен път до 31 март

20.01.2015 13:40

20.01.deklaracii

Всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. по електронен път, ще ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне, при условие, че към този момент няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 30 април дължимия по декларацията данък. Това напомнят от офиса на НАП в Плевен. Изпращането на документите по електронен път може да стане и с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис. ПИК се получава безплатно от офиса на НАП по постоянен адрес на физическото лице.
Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълват само кода за вид плащане – 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.
Информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Допълнителна информация и телефонни консултации, клиентите на НАП в Плевен могат да получат на номер 064/898336 в офиса в работно време от 9.00 до 17.30 часа или на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция на номер 0700 18 700.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: