Дариха най-големия пъзел в света за кампанията на 22-годишния плевенчанин Никола

19.01.2015 13:30

19.01.puzzle

Плевенчанката Венелина Вънова дари най-големия пъзел в света – колажът от картини на Кийт Херинг, съставен от общо 32 256 части, за лечението на 22-годишния плевенчанин Никола Ботев. Тя реши да помогне на Никола, като предложи гиганта на търг. Идеята е средствата от продажбата на пъзела да постъпят изцяло по сметката за лечението на 22-годишния плевенчанин.
Никола Ботев и неговата майка, която го е отгледала сама, от една година водят тежка битка с най-коварната болест – рак. След поставяне на диагнозата – инфламаторен миофибробластен тумор, са направени три операции на лявото му рамо. За съжаление малко преди Коледа, при поредно изследване и контрол на здравословното му състояние, е установено, че има метастаза в белия дроб. Направени са консултация с лекари – специалисти от болница Анадолу, Филиал на Джон Хопкинс Медисин в Истанбул. За да има обаче успех лечението на Никола в Турция е необходимо до месец да му бъде направена спешна операция на белия дроб и рамото. Именно за тази операция са нужни минимум 27 000 евро, с които семейството не разполага и не е в състояние да осигури такава сума. За лъчетерапията, която ще следва, също ще са нужни средства. Затова е нужна помощ от всички.
Кампанията за лечението на Никола вече подкрепи с дарение екипът на МЦ КИРМ – Плевен. Сега се надяваме, че ще се намери добър човек или организация, от където да откликнат и на идеята за продажбата на уникалния пъзел с картини на Херинг. Обръщам се към всички вас: ако имате познати, които имат общо с търгове, музеи, болници, колекционерски фирми и общности и като цяло – хора, които търсят уникални по рода си предмети и желаят да закупят този пъзел, пишете ни, призовават приятелите на Никола на личната му страница във Фейсбук.
Към кампанията в подкрепа на Никола се присъединява и фотографката Снежи Вънова, която ще изработи картини с фотографии на исторически забележителности от Плевен, а средствата от продажбата на снимките ще бъдат дарени по сметката на момчето.
Всички, които могат и имат желание да помогнат на Никола, могат да направят това, като дарят средства за лечението му на следната банковата сметка:
БАНКА ОББ АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940

#тагове:

НАЙ-НОВИ: