Армейците от „Група Плевен“ подкрепиха задържаните в Разлог фенове на ЦСКА

12.01.2015 8:19

12.01.cska1

Феновете на ЦСКА от „Група Плевен“ изразяват подкрепата си към привържениците на тима, които вече осем месеца са държани в ареста в Разлог, съобщиха те за „Плевен за Плевен“. Ето какво се казва в тяхната декларация, изпратена на редакционната ни поща:
„Армейци, знаете, че нашите братя, момчетата, които са се заклели във вярност на ЦСКА, осми месец са задържани в ареста, в Разлог и са обект на безкрайни процесуални, преминаващи границата на законните, действия. Още при задържането на момчетата е потъпкана Конституцията на Република България и им е отнето правото по Чл.30 на незабавна адвокатска защита. Последвали са серия от действия в разрез със законовите норми, включително с привличането в процеса на роднини, на „потърпевшите“.
Заради погазването на безусловните конституционни права на феновете на ЦСКА, заради допуснатите груби процесуални нарушения, Районният съд в град Разлог, с решение от 28 ноември 2014 година прекрати делото и го върна на обвинението.
Този съдебен акт не донесе свобода на нашите събратя. Напротив. Прокурорът по делото протестира решението, като си позволи да го квалифицира, като незаконосъобразно, като пряко обвини в протеста си до по-висшата инстанция български съд в престъпване на законите.

12.01.cska2
Поради влошеното здравословно състояние на един от задържаните фенове на ЦСКА, на два пъти е извикана линейка на Бърза помощ в ареста. Но нито хипертоничните кризи, нито сривовете, заради системния психически тормоз, породен от безпричинния отказ за промяна на мярката за неотклонение, не водят до справедливост. Феновете на ЦСКА се удрят 215 дни в надменните правила на местното „правосъдие“.
Армейци, време е да подкрепим събратята си и да се включим в битката за справедливост. Да защитим унизените фенове на ЦСКА! Да защитим Конституцията на Република България! Нека го направим!“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: