Земеделци от цяла България се събраха в Плевен – фото-галерия

27.12.2014 14:16

С тържествено събрание в зала „Катя Попова” започнаха днес в Плевен честванията, свързани с 115-тата годишнина от основаването на БЗНС. Домакин на събитието, което събра земеделци от цяла Бълтария, бе областната организация на земеделците тук и нейният лидер инж. Милчо Илиев. На него присъстваха и съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, бившият земеделски министър Венцислав Върбанов, кметове и общински съветници от БЗНС, местните лидери на партиите от РБ, множество съмишленици на земеделското движение.

zem5
За мен е чест да бъда в Плевен, в сърцето на земеделското движение. БЗНС е единствената организация в България, която няма нито един момент в историята си, от който да се срамува. Това заяви пред присъстващите председателят на БЗНС и военнен министър в правителството Николай Ненчев. Той анонсира новината, че на предстоящия конгрес през февруари, земеделската партия ще излезе с нова програма, обърната към младите хора в България. От името на Реформаторския блок форумът бе приветстван от Найден Зеленогорски. Демократичните промени в България биха били невъзможни без БЗНС. Земеделците бяха в основата на създаването на СДС и най-успешното български правителство – това на Обединените демократични сили. Щастливи сме, че сте част от Реформаторския блок, обърна се към присъстващите Зеленогорски.
След събранието всички те се събраха пред чешмата пред драматичен театър „Иван Радоев“, издигната по повод 100-годишнината на БЗНС., където бяха поднесени цветя и венци.

zem1 zem2 zem3 zem4 zem5 zem6 zem7 zem8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: