Много европейски пари пожелаха коледари на ръководството на Община Долни Дъбник (галерия)

23.12.2014 16:32

23.12.dabnik1

В навечерието на Рождество Христово добри гости коледари посрещна кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров. Коледуването по този начин е традиция в града. За първи път тази година празничният ритуал се проведе по време на последното за годината заседание на Общинския съвет, в заседателната зала на Общината.

23.12.dabnik2
Празничните гости пресъздадоха традиционния обичай коледуване. Песните и наричанията на коледарите имат силата да прогонят злите сили според народните вярвания. С тях младите момци от двете коледарски групи – от село Крушовица и от град Долни Дъбник, поздравиха общинското ръководство, всички общински съветници и присъстващи в залата служители на общинска администрация, като им пожелаха „здраве, берекет, успех и много европейски пари за общината“.

23.12.dabnik3
Кметът Борислав Станимиров, като добър стопанин, получи пожелания за живот и здраве, сполука и плодородие през новата 2015 година. Той благодари на младите юнаци като ги дари с календари, химикалки и много сладки изкушения.
Преди тръгване под звуците на песента, изпята от Крушовската коледарската група, се изви кръшно хоро, на което се наредиха много от присъстващите.

23.12.dabnik4

 

23.12.dabnik5

 

23.12.dabnik6

 

23.12.dabnik7

 

23.12.dabnik8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: