Детска ученическа библиотека откриха в НУ „Отец Паисий“

22.12.2014 14:19

22.12.otecpaisii1

Днес директорът на НУ „Отец Паисий” Иван Вълков тържествено откри Детската ученическа библиотека в училището. Тя е подредена във фоайето на втория етаж по идея на Ученическия съвет. Вдъхновени от кампанията на УНИЦЕФ „Тази Коледа подари книга”, децата решиха тази година дарителската кампания в училището да премине под мотото „Книги и деца заедно на Коледа и след това!”. Целта е създадената с дарени от учениците книги библиотека, да помогне те да учат, мислят и творят заедно с любимите си герои, да споделят по между си мисли и идеи от прочетеното, да се грижат за опазване на духовното богатство на книгите и да ги препоръчват на своите приятели в училище. По този начин те ще оползотворяват свободното си време по забавен и увлекателен начин, попадайки в света на фантазията и приключенията. Така всяко дете ще има достъп до интересни и нови книги, различни от тези, които има у дома.

22.12.otecpaisii2
Програмата за откриване на библиотеката бе водена от Роберто Стаматов, ученик от 3А клас, който изпя няколко песни заедно с училищната вокална група „Мики Маус” с ръководител Елка Пъшева. В обръщението си директорът Иван Вълков подчерта предимствата на четенето на книгите пред Интернет-технологиите и връчи благодарствени писма на учениците за участието им в дарителската кампания и на родителите за подкрепата им с пожелание за весела Коледа и щастлива Нова 2015 година.
Веднага след откриването на библиотеката, учениците с радост избраха четива за Коледната ваканция сред близо 120 книги от събрания библиотечен фонд.

22.12.otecpaisii3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: