Плевенчани с музикално послание за запазване на вярата и духовните ценности (видео)

18.12.2014 8:12

Във времето, в което живеем, ние сме подложени на много изпитания. Днешният свят предлага огромно изобилие от отрицателни примери на поведение, водещи до отдалечаване от същността ни като хора. Вярата, духовните ценности и морала са ни съхранявали като народ назад през вековете. Тези ценности са единствения начин да запазим идентичността си като народ и да не изчезнем в мъглата от безвремие.

18.12.milen1
Именно това е причината да бъде композирана музика и създаден видеоклип от плевенчанина Милен Първанов, заедно с група приятели. Тяхната цел е чрез посланието, което носи музиката и видеото, да бъде открехната вратичката на замъгленото ни съзнание за пробуждането ни като хора. Произведението е рок инструментал, със заглавие „Изгубеният свят”.

18.12.milen2
Човекът със своята дейност нанася непоправими вреди както на природата, така и на себе си. Топлината на чистите и неподправени – вяра, идентичност, морал, чест и доброта, са задушавани днес по цялата земя, като съвременното ни общество се превръща постепенно в безизразно и студено. Заслепени от жаждата си за власт и пари ние не осъзнаваме, че сме създадени да бъдем преди всичко хора. Погрешно е да се отричаме от същността си и да робуваме на злото, защото така вървим към гибелта си.

18.12.milen3
Като едни последни мохикани в ролята на пазители на старите порядки, в заснемането на видеото участие взеха и приятели от Национално дружество „Традиция”. Милен Първанов е композирал досега музика и за няколко национални и регионални кампании, има създадени десетки пиеси за класическа китара, както и няколко рок инструментала. Настоящият видеоклип се явява отговор на съгражданите ни към случващото се, както в национален така и в световен мащаб – войни, завист, лъжа, омраза, лицемерие, са болестите от които боледува човечеството, което по природа е отворено към добротата.

18.12.milen4
Видеоклипът завършва с Апокалипсис – комети от Космоса унищожават Земята, но след това всичко възкръсва в ярка светлина пречистено за нов живот. Финалните надписи гласят: „Светът не е изгубен, просто ни е нужна смелост да отворим сетивата си и да открием Божествената частица, която е във всички нас”.

18.12.milen5
Музика и сценарии: Милен Първанов, соло, ритъм китара – Милен Първанов, барабани – Румен Тошев, бас китара – Емил Цветков, ритъм китара – Ростислав Пантелеев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: