В петък представят резултатите от проекта „РАВНИ В ПРАВАТА СИ – нов модел за неформално джендър-образование на младите хора от малките населени места”

17.12.2014 8:59

На 19 декември, петък,, в зала „Плевен”, от 14.00 ще се проведе заключителната конференция за публично представяне на резултатите от проекта „РАВНИ В ПРАВАТА СИ – нов модел за неформално джендър-образование на младите хора от малките населени места”, финансово подкрепен от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на ЕС. В нея ще участват българските и румънски участници и експерти, представители на образователните институции, читалищата, местните власти и медиите от област Плевен.

marta
Припомняме, че проектът на Сдружение „Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи”, гр. Плевен, което работи по проблемите на равнопоставеността на половете от своето създаване през 2007 год. до сега, се осъществява в партньорство с Фондация АРТИСТ, София, Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА и Асоциация Д’АКОРД, гр. Корабия, Румъния. В резултат на проучване на потребностите от информация и познания, за нагласите и съществуващите стереотипи сред младежите от селата и малките градове беше разработена методология за неформално джендър-обучение, бяха обучени 13 български и 12 румънски обучители /педагози, психолози, младежки работници и читалищни дейци/, беше тестван новия подход, измерени неговите резултати и степен на въздействие върху младите хора, включени в апробацията на методологията. Това информира за Плевен за Плевен ръководителят на проекта Марта Димитрова.
Снимка – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: