Служители на затворите в Плевен и Ловеч излязоха на протест

15.12.2014 15:10

15.12.zatvor

Около сто служители на затворите в Ловеч и Плевен, както и служители от ловешкия арест, излязоха на протест. Основното искане на излезлите пред затвора в Ловеч е да се спазва приетият тази година Закон за МВР, съобщава ПИК.
„Този път ние нямаме проблеми с нашето Министерство на правосъдието. Това, което ни обещаха при предишните протести, е поискано за Бюджет 2015. По новия Закон за МВР трябваше да има заплащане на нощния труд, както и суми за времето за изчакване, но за съжаление тези средства са орязани от министъра на финансите. Парите не са предвидени в бюджета за следващата година. Нашето недоволство е, че не се спазват законите“, заяви Атанас Трифонов, председател на Синдиката на служителите на затворите България – Ловеч.
Служителите протестират и срещу това, че заедно със служителите в МВР са под един и същи закон, но парите са различни. Заплатите им са с около 200 лева по-ниски от колегите им в МВР. Другият проблем, който според Трифонов нагнетява напрежението между служителите на затворите, са парите за специфични условия на труд, които в момента получава само надзорният състав.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: