Първата PREMIUM зала в провинцията откриват утре в Кино „Арена“ в Централ Мол Плевен (видео)

11.12.2014 13:25

11.12.kino

Плевен става вторият град в страната след столицата, в който ще бъде открита PREMIUM зала в Кино Арена. Това ще се случи в Централ Мол Плевен утре, 12 декември, със зрелищния блокбастър на режисьора Ридли Скот „Изход: Богове и Царе“ 3D.
Кино Арена представя концепцията за PREMIUM киноизживяване, която включва най-новата система за озвучаване в киноиндустрията. Високоговорителите на JBL са проектирани и конфигурирани по системата DOLBY ATMOS, представяна в България ексклузивно от Кино Арена. DOLBY ATMOS осигурява 360° панорама на звука в залата и дава възможност на зрителя да получава усещането, че се намира в самия филм. За още по-добра акустика на кинозалата е приложена и най-добрата съществуваща акустична система Ecophone /Швеция/.
PREMIUM залата на Кино Арена Централ Мол Плевен разполага със 74 удобни кожени кресла, които предоставят максимален комфорт и удобство за зрителите. Разположението на креслата и наклонът на стейдиума осигуряват безпрепятствена видимост към екрана от всяка гледна точка в залата. Проекторът Christie за екрана поддържа HFR (висока честота на кадрите – 48 или 60 кадъра в секунда) и е конфигуриран със специална разработка за формиране на 3D изображения на фирмата RealD. В комбинация с екрана зрителите ще могат да видят най-доброто триизмерно изображение и да се насладят на филмите, както никога до сега. Луксозната обстановка в залата, реалистичният образ и мощната озвучителна система с конфигурация DOLBY ATMOS, предоставят кино изживяване от ново поколение!
Проект „Изграждане на кино салони „ Арена” в търговски център „Панорама Мол”, Плевен и реновиране на кино салон „Арена” в търговски център Сентрал Мол” се финансира по инициативата „ДЖЕСИКА“ на Европейския фонд за регионално развитие чрез дългосрочен кредит от „Регионален фонд за градско развитие“ АД и “Сосиете Женерал Експресбанк” АД.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: