Община Плевен с благодарствен плакет от Българската федерация по автомобилен спорт

10.12.2014 9:26

10.12.bfas

Традиционната годишна церемония по награждаване на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) събра на едно място всички 250 състезатели от 13 дисциплини. Събитието мина под надслов „Пилотите – посланици на безопасно и отговорно поведение на пътя и трасето“. Състезателите и техните навигатори обещаха да дават пример на шофьорите и да се грижат за безопасността на пътя, информира sportal.bg.
Специални награди получиха носителите на призови места в световни, европейски и национални първенства и трофеи за 2014 г. – Екатерина Стратиева, Крум Дончев, Александър Язов, Николай Златков, Калин Дедиков и много други шампиони. Купи получиха още и пилотите от дисциплина Ендуранс, както и жените и мъжете от Гимкхана.
Най-новата дисциплина за България – V1 Challenge също отличи своите три шампиона – Искрен Маринов, Костадин Щерев и Диана Стоянова. Откроени бяха и първенците от Рали Спринт, Национален Автокрос Шампионат и Тайм Атак, както и шампионите в дисциплините Офроуд, Дрифт, Драг, състезателите на Писта и Раликрос. Наградени бяха и първите три екипажа в рали шампионата – Пламен Стайков и Рафи Кадир (Евроком Рали Тим, Мицубиши Лансер), Крум Дончев и Петър Йорданов (Глобул Рали Тим, Форд Фиеста Р5), Антон Титов и Венцислав Мирчев (Октан Рали Тийм, Ситроен ДС3 Р3Т). Шампионите на планинско изкачване – Любен Каменов Каменов, Христо Манолов и плевенчанинът Ивелин Чапанов също се качиха на подиума, за да вземат своите призове.
Всяко едно състезание на БФАС се организира с подкрепата на съответната община, която подпомага провеждането на успешен шампионат. Благодарствен плакет получи и кметът на Община Плевен, проф. Димитър Стойков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: