Две плевенски деца с награди от конкурса „Моето приключение с ЧЕЗтър“

10.12.2014 14:21

10.12.cez

ЧЕЗ определи победителите в първия конкурс за детска рисунка „Моето приключение с ЧЕЗтър“, съобщиха от дружеството. Общо 138 рисунки с каузи бяха получени в състезанието. Награди получиха:
Възрастова група до 6 години включително:
I място: Тайра Ридваева 6 г. от София с кауза „Организиране на образователни кампании за разумно използване на електроенергията“; II място: Данаил Илиянов Данаилов 6 г. от Враца с кауза „Подпомагане на бедстващи хора“; III място: Александра Любенова Ангелова 6 г. от Плевен с кауза „По-добра градска среда чрез повече площадки за игри в детските градини“.
Възрастова група до 9 години включително:
I място: Ния Димитрова Младенова 7 г. от София с кауза „Поддържане и експлоатация на енергийните съоръжения с грижа и отговорност към природата и животните“; II място: Преслава Петрова Петрова 7 г. от Враца с кауза „Подкрепа на лечението на деца“; III място: Петър Пламенов Петров 8 г. от Плевен с кауза „По-добра градска среда чрез добре оборудвани спортни салони в училищата“.
Възрастова група до 12 години включително:
I място: Силвана Юриева Боянова 12 г. от с. Долни Цибър с кауза „Грижа за природата чрез подкрепа на енергийно ефективни технологии“; II място: Валентина Коларова 11 г. от гр. Сандански с кауза „Грижа за природата чрез опазване на чистотата в природните паркове и градини“; III място: Калоян Калинов 10 г. от гр. София с кауза „Грижа за природата чрез производство на електроенергия от ВЕИ“.
Победителите в трите възрастови групи ще получат от ЧЕЗ по един комплект „Енциклопедия на знанието“, настолен статив и скицник. Заелите второ и трето място ще получат комплекти за рисуване. В конкурса ЧЕЗ предизвика фантазията на децата с темата „Искам ЧЕЗтър да помогне на…“ В своите рисунки участниците трябваше да опишат как виртуалният герой може да помогне на важна според тях кауза, а компанията се ангажира да подкрепи трите каузи спечелили първа награда.
Инициативата „Моето приключение с ЧЕЗтър“ е част от програмата на ЧЕЗ за корпоративна социална отговорност „Инвестираме в България“. Тази програма подпомага различни сфери на социалния и обществен живот в регионите, в които ЧЕЗ развива дейност, чрез спонсорство, дарения и доброволчески инициативи. По програмата компанията субсидира реализацията на проекти в областта на енергийната ефективност, градската среда и природата, подкрепя млади таланти от различни сфери, подпомага доброволчески инициативи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: