МБАЛ – Кнежа получи икона от депутата Владислав Николов за юбилея си

08.12.2014 15:54

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

МБАЛ – Кнежа отбеляза своя 50-годишен юбилей. Официални гости на събитието бяха народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, областният управител на Плевен Ралица Добрева, общинският координатор на ПП ГЕРБ Плевен Мартин Митев и организационният секретар на партията Даниела Гонкова.
„Горд съм с факта, че в момента МБАЛ – Кнежа е една от най-стабилните болници в областта, но повярвайте ми не бих могъл да го постигна сам. Това е благодарение на моите колеги лекари, медицински сестри, физиотерапевти, всички ние, които работим в тази болница. Благодаря ви за подкрепата.”, каза прокуристът на МБАЛ Кнежа Валери Лачовски.
Народният представител от ГЕРБ Плевен Владислав Николов прочете поздравителния адрес за празника от името на председателят на 43 НС Цецка Цачева. „В този ден на равносметка искам да ви поздравя за Вашата отдаденост на грижата за хората, хуманизма и високия професионализъм на лекарите и медицинските специалисти в МБАЛ Кнежа. Благодарение на тях днес Вие заслужено се радвате на доверието на многобройните ви пациенти, а това е най-високата оценка и признание за качеството на Вашата работа. Затова ние Ви дължим огромна благодарност и подкрепа. Благодаря Ви за спасените човешки животи, за надеждата, която дарявате, за професионализма и изключителната всеотдайност.”, се казва в поздравителния адрес от Председателят на НС Цецка Цачева. В него тя декларира, че парламентарната комисия по здравеопазване в 43 НС ще бъде ангажирана и искрено съпричастна към проблемите на българската медицина.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Като председател на Областното ръководство на ПП ГЕРБ Плевен Владислав Николов връчи на прокуриста на МБАЛ Кнежа икона на Свети Николай, изработена от плевенски автор и пожела на ръководството, лекарите и медицинския персонал здраве, стабилност и развитие дълги години напред.
Болницата в Кнежа е основана като градска болница през 1964 г. със 75 легла. Пред 1968-ма тя се разраства в районна, а след 20 години в общинска. През 2000 година е регистрирана като многопрофилна болница за активно лечение. През годините лечебното заведение преминава както през изпитания и трудности, така и през добри периоди. Днес здравното заведение в условията на криза в здравната система болницата в Община Кнежа вече втора поредна година реализира печалби.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: