Авио и автомоделистите от Левски на челните места в крайното класиране за 2014-а

05.12.2014 13:38

5.12.avio1

В края на 2014 г. Българската федерация по авиомоделизъм и Федерацията по автомоделизъм публикуваха крайното класиране от проведените състезания през годината. Теодор Топалов от Левски е вицешампион с автомодел със стандартен ел.двигател, а съгражданинът му Мирослав Русев е републикански шампион с модел мащаб 1;12 и трети с автомодел с ограничен ел.двигател. Радостната новина съобщи председателят на Автомоделен клуб – Левски, Пламен Пенчев.
Отборът по авиомоделизъм на Левски заема второ място. Златен медал печели Метин Ахмедов за планер, пускан от ръка, който е перфектен в стартовете си, златен медал има и Аркан Адемов за планер, като той участва и в Еврочалъндж къп. На трето място се класира Стефан Стефанов – трeнкорд, който с всяко участие показва по-добри резултати. Денислав Топалов е втори с модел ластичен двигател.

5.12.avio2
Клубът по моделизми бе домакин на кръг от Световната купа за свободно летящи авиомодели. Само 8 секунди не достигнаха на Мирослав Мандичев да я спечели в конкуренцията на участниците от Германия, Румъния, Македония и България, но си затвърди позицията в националния отбор. От началото на учебната година в ОУ ”Христо Ботев” в Българене се обучават ученици по авиомоделизъм от различни възрастови групи, които проявяват интерес и желание в изработването на учебните модели.

5.12.avio3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: