От ръководството на баскетболния „Спартак“ призоваха за спиране на лъжите по адрес на клуба

03.12.2014 12:36

Ръководството на баскетболния „Спартак“ (Плевен) излезе с декларация във връзка със случващото се в клуба и информацията, че капитанът Цветослав Острев е напуснал клуба. Публикуваме текста без редакторска намеса.

3.12.spartak
„Във връзка със свободните съчинения от някои хора и медии, свързани и недотолкова свързани с баскетбола, ние от БК „Спартак“ (Плевен) искаме да изразим възмущението си от откровените лъжи и спекулации относно финансовото състояние на клуба и поставянето под въпрос на неговото съществуване изобщо. Към днешна дата БК „Спартак“ (Плевен) няма задължения към състезатели, треньори, фирми и т.н. Клубът със сигурност не е от най-богатите в България, но медиите и хората, които раздават умишлено или не оценки за финансовата ситуация в него, ако могат нека подсигурят нужните според тях средства за съществуването на „Спартак“ (Плевен). Ако не могат да го направят, молим да спрат измислиците и лъжите по наш адрес.
За тези, които не знаят, Цветан Антов е дал каквото е могъл от своя страна, за да може в настоящата ситуация в държавата клубът да продължава да оцелява и да се бори с най-добрите отбори в България. Който поставя под съмнение това, което той е дал и направил за „Спартак“ и град Плевен като цяло, нека излезе и каже с какво той би бил по-полезен. Ако ли не, всеки може да си направи сам изводите за себе си. До хора близки до клуба в последните няколко седмици достигна информация, че „Спартак“ (Плевен) ще преустанови съществуването си след Нова година и че ще бъдат освободени определени имена от сегашния състав. БК „Спартак“ (Плевен) гарантира, че напук на всички, които се борят той да спре да съществува, ще продължи да го има, тъй като клубът е финансово обезпечен за сезон 2014/2015.
Със сигурност резултатите от последните няколко години не прилягат на името и историята на отбора, но поради сериозните трудности около подсигуряването на адекватен бюджет за конкуренция с най-добрите в България, клубът предоставя това, което може и ще продължи да се бори във всеки един мач за победа – независимо от противника и независимо от цялата омраза на някои хора към „Спартак“.
В седмицата преди последната среща от НБЛ срещу „Черно море Порт“ (Варна), капитанът на отбора Цветослав Острев изрази желанието си пред президента и старши треньора да получи време за отдих и размисъл в родния Троян поради лични причини. Отсъствието му от тренировъчния процес и евентуално от мачове на „Спартак“ е по негово желание и ние като клуб няма как да не му го разрешим, тъй като в годините той винаги е оставал верен на „Спартак“ и Плевен, като се надяваме, че и в бъдеще ще бъде така.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: