Красиви опаковки за цветя изработиха „бонбоните“ от ЦДГ „Слънце“ в Левски

28.11.2014 13:06

28.11.slance1

Децата от подготвителна група „Бонбони” на ЦДГ „Слънце”, Филиал Левски се включиха в инициативите на Джуниър Ачийвмънт България в рамките на Световната седмица по предприемачество, съобщава младши учител Севдие Алиева. Представената открита практика е част от двегодишната допълнителна дейност в групата по вътрешно-образователен проект „Градинка на прозорец“. Гости на децата са били учители от Община Левски, Община Пордим, ОДЗ „Зора“ – Червен бряг, ЦОП- Левски, бизнесмени и родители.
Старши учител Борка Атанасова е мотивирала емоционално децата, чрез приказката „Цветята на малката Ида“, да изработят нови красиви дрехи-опаковки за своите цветя и да направят „Магазин за цветя“ в занималнята.

28.11.slance2
С помощта на бизнесконсултанта Ева Петрова и четирима помощници-родители, децата са изработили красиви опаковки и интересни икебани от сухи и живи цветя и са поставили цени. Работили са в екип, а говорителите са представили изработените продукти. Бизнесконсултантът е дал висока оценка на всички изработени продукти и е пожелал те да бъдат изложени и продавани в цветарския магазин на фирмата. Гостите са закупили продукти от „Магазина за цветя“ с възхищение от разнообразието и естетическата им стойност. Със спечелените средства децата ще купят още луковички и нови материали за градинката на прозореца.
Идеите за изграждане на предприемачески умения в предучилищна възраст се възприемат с разбиране и желание от децата, родителите и учителите, споделят от детското заведение. ЦДГ „Слънце“ ще продължава и в бъдеще да работи с нови идеи, инициирани от програмите на Джуниър Ачийвмънт България.

28.11.slance3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: