Духът на Бакхус превзе Артцентър Плевен (галерия)

28.11.2014 9:08

28.11.artcenter1

Първата в България изложба на етикети за вино бе открита снощи в Артцентър Плевен. Проявата бе организирана от „Katarzyna Estate“ в чест на един от най-успешните й винени брандове – „Contemplations“. Изложбата не представя просто етикети, а уникална арт концепция, която може да удиви всеки ценител на изкуството и напитката на боговете.

28.11.artcenter2
Етикетите са с интересна история във времето. До момента са създадени над 100 и всеки един от тях е своеобразен шедьовър с оригинална идея на презентация на различни теми. Впечатляващите произведения са шест бутилки вино в един кашон с различни етикети, но подчинени на една тема. Независимо дали съдържат елементи на изобразителното изкуство, литературата, науката, фолклора, те са изключително впечатляващи и будят искрено възхищение.

28.11.artcenter3
Паралелно с презентацията на „Katarzyna Estate“, четирима плевенски художници развихриха въображението си върху стари бъчви. „Решихме, че те могат да се превърнат в прекрасни произведения на изкуството, а и според мен всеки един предмет от нашето ежедневие може да стане творба. Важното е как подходиш към него и от какъв ъгъл го погледнеш“. Това сподели пред „Плевен за Плевен“ уредникът в Артцентър Плевен – Владимира Йорданова, която демонстрира уменията си върху бъчвите заедно със своите колеги Юлия Милова, Любомир Йотов и Момчил Мончев. Предстои красивите бъчви да бъдат изложени в магазини от големи търговски вериги в нашия град.

28.11.artcenter4

 

28.11.artcenter5

 

28.11.artcenter6

 

28.11.artcenter7

 

28.11.artcenter8

 

28.11.artcenter9

 

28.11.artcenter10

#тагове:

НАЙ-НОВИ: