Фирма „Добрите сръчковци“ и Цех за килимарство отвориха врати в ЦДГ „Щурче“

27.11.2014 17:00

27.11.shturche1

ЦДГ „Щурче“ – Плевен проведе открит урок в рамките на обявената от Джуниър Ачийвмънт България Световна седмица по предприемачество. В детската градина отвориха врати детски фирми с разнородна дейност. Фирма „Добрите сръчковци“ е на децата от Подготвителната група „Патиланци“ в детската градина. Малчуганите са 6-годишни и догодина ще са първокласници. Малките предприемачи изработваха коледни играчки и украси за предстоящите празници. Всичко, изработено от тях за коледните и новогодишни празници, ще бъде подарено на техни връстници в неравностойно положение от детските домове.

27.11.shturche2
Фирмата за дизайн е създадена от децата от Подготвителна група „Мечо Пух“, и това е фирмата с една от най-разнородните дейности. Момиченцата са дизайнери на облекло и рисуваха върху текстил, а момчетата от групата – създаваха модели на коли и архитектурни проекти за модерни сгради. Дизайнерският отдел, кръстил себе си „Умни и чаровни“, представи и цели колекции с облекло в различни стилове. Артистични бяха не само моделите, но и техните имена – колекция „Звездни принцеси“, „Есенна омая“, „Морски бриз“, „Диамантени феи“ и др.

27.11.shturche3
Фирма „Опаковъчен свят“ е на 5-годишните малчугани, които изработваха опаковки за подаръци. Готовите продукти ще се използват по предназначение за предстоящите коледни и новогодишни празници. В Цеха за килимарство се трудиха най-малките възпитаници на ЦДГ „Щурче“. 3-годишните малчугани се справиха, макар и трудно, със задачата да изработят от хартия пъстър килим.
Всички дейности работиха под ръководството на старшите учители и директора на градината Христинка Рангелова. Детската градина се посещава от 171 деца на възраст от 3 до 7 години. Догодина 64 от тях ще прекрачат за първи път и училищния праг.

27.11.shturche4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: