С поредица инициативи в Плевен ще бъде отбелязан Световният ден за борба със СПИН

27.11.2014 9:43

27.11.aids

На 1 декември се отбелязва Световният ден за борба със СПИН. През тази година кампанията в Община Плевен ще включва следните мероприятия: екипи доброволци от БМЧК и читалище „Лик” ще раздават информационни материали и презервативи на младите хора в централните части на града и ще отправят послания за ограничаване на рисково сексуално поведение сред младите хора. Изнесен кабинет за анонимно и безплатно изследване за СПИН в ГПЧЕ на 27 ноември и МУ – Плевен – от 28 ноември до 1 декември. Провеждане на беседи и попълване на анкети от специалисти от РЗИ – Плевен.
Предвидени са мероприятия във всички плевенски училища, свързани със Световния ден за борба със СПИН: изработване на информационни табла, изготвяне на плакати, постери, символни лентички, тематични кътове; информация за проблемите на младите хора, засегнати от ХИВ/СПИН; мултимедийни презентации, беседи, дискусии; прожекции на тематични филми; провеждане на конкурси за тематично художествено и литературно произведение; провеждане на забавно-информационни игри; провеждане на тестове и анкети и викторини; раздаване на информационни материали и презервативи.
Представители на Фондация „Социални и здравни алтернативи” ще провеждат бързи тестове за ХИВ/СПИН и консултации на лица, употребяващи венозно наркотици (УВН).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: