Открит урок по предприемачество в ЦДГ „Слънце”, филиал град Левски

25.11.2014 8:05

Децата от подготвителна група „Бонбони” на ЦДГ „Слънце”, Филиал гр. Левски, се включиха в инициативите на Джуниър Ачийвмънт България в рамките на Световната седмица по предприемачество.

sev2
На 20 ноември се проведе открит урок на тема «Магазин за цветя». Представената открита практика е част от двегодишната допълнителна дейност в групата по вътрешно-образователен проект «Градинка на прозорец». Гости на децата бяха учители от Община Левски, Община Пордим, ОДЗ «Зора», гр. Червен бряг, ЦОП-гр. Левски, бизнесмени и родители.
Ст. учител Борка Атанасова, чрез приказката «Цветята на малката Ида» емоционално мотивира децата да изработят нови красиви «дрехи» – опаковки за своите цветя и да направят «Магазин за цветя» в занималнята.

sev1
С помощта на бизнесконсултанта Ева Петрова и четирима помощници-родители, децата изработиха красиви опаковки и интересни икебани от сухи и живи цветя, на които поставиха цени. Те работиха в екип и техни говорители представиха изработените продукти. Висока оценка за всички изработени продукти направи бизнесконсултанта и изрази желание те да бъдат изложени и продавани в цветарския магазин на фирмата и. Гостите си закупиха продукти от «Магазина за цветя» и изразиха възхищение от разнообразието и естетическата им стойност. Със спечелените средства децата ще закупят още луковички и нови материали за градинката на прозореца.
Идеите за изграждане на предприемачески умения в предучилищна възраст се възприемат с разбиране и желание от децата, родителите и учителите.
ЦДГ «Слънце» ще продължава и в бъдеще да работи с нови идеи, инициирани от програмите на Джуниър Ачийвмънт България.

sev3

информация и снимки – Севдие Алиева, мл. учител

#тагове:

НАЙ-НОВИ: