Трима завършиха успешно 1000-километровия благотворителен маратон, който премина и през Плевен

14.11.2014 10:50

14.11.marathon

Трима души завършиха успешно Балканския 1000-километров маратон. С тежкото предизвикателство се справиха българинът Станислав Георгиев, румънецът Андрей Глигор и холандецът Питер Васел, информира „Дневник“. Събитието включваше две фази – изминаване на разстоянието от Букурещ до София на колело, а след това същия път обратно с бягане.
Японката Хироко Огава се е справила с втория етап. „Пада се по около 60 километра бягане на ден. Беше наистина тежко. Единият от участниците в бягането тръгваше няколко часа преди групата и изминаваше разстоянието за деня след нас, но успяваше“, каза Георгиев пред „Дневник“.
Българинът, който е един от организаторите, постави висока оценка на маратона, провел се за трета година. „Много съм доволен. Събитието започва да добива известност в България. Състезателната част в него не е най-важната„, заяви той. Задоволството му идва и от факта, че инициативите, с които се е занимавал, се преплитат и популярността расте. „Хора, които бягаха в „Маратона на приятелството“ в Плевен, сега се включиха в отсечките около града“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: