Приз за хуманизъм ще получат директорът на плевенската болница и лекари от УМБАЛ

12.11.2014 15:19

12.11.maneva

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, д-р Наташа Манева и лекарите от Клиниката по анестезиология и интензивно лечениед-р Георги Димитров и д-р Иво Стефанов са удостоени с награда за хуманизъм от Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. Това информират от лечебното заведение. Отличието се присъжда за първи път в историята на международния форум и има за цел да отдаде заслужено признание на лекари, показали хуманно отношение към пациентите.
Началото на фестивала е поставено през 1965 година във Варна. Форумът е подкрепен от Световната здравна организация към ООН и от ЮНЕСКО. След повече от 20 години прекъсване, по инициатива на Българския Червен кръст и Варненския медицински университет Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми е възобновен.
Възстановеното 15-то издание се проведе под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова. Фестивалът, проведен за последен път през 1991 г., се е ползвал с изключителен авторитет и интерес и е оценен с категория „А“, каквито са фестивалите в Кан и Венеция.
Наградата за хуманизъм ще бъде връчена от режисьора Андрей Слабаков на церемония в УМБАЛ – Плевен, на 13 ноември от 12 часа в зала №6.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: