Цецка Цачева в Плевен: Отговорността за сегашното управление ще е на Бойко Борисов

11.11.2014 15:26

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Отговорността за сегашното управление на ГЕРБ, макар и правителство на споделената отговорност, ще бъде на мандатоносителя и на нашия председател Бойко Борисов”. Това заяви в Плевен Цецка Цачева, председател на 43-ото Народно събрание в Плевен. Тя присъства на отчетно-изборното събрание на общинската организация на ГЕРБ-Плевен.
„Това, което успяхме за този месец време на преговори да споделим с останалите, е нелогичността на поставянето на времеви хоризонт на този кабинет. Българските граждани са гласували за пълен мандат на това управление и няма как нито с акт на НС, нито правителството да каже ние ще управляваме една година. Неговият мандат към този момент изглежда 4-годишен. В България е практика временните неща да са най-трайни и като нищо този кабинет може да изкара пълния си мандат”, каза Цецка Цачева. Тя прогнозира, че занапред много по-често ще се стига до коалиционни правителства. „Онова, което признават нашите опоненти е израстването на ГЕРБ и не демонстрацията, защото това не е демонстрация, а убедеността в зачитане на опонента и неотстъпване от онези принципи, които дават лицето ни като партията.”, подчерта председателят на 43-ото НС.
„В Плевен ГЕРБ има здрава, работеща организация. Отчитайки едната кампания, на практика стартираме новата. Чака ни не по-лека битка за местните органи на власт”, отбеляза Цачева. По думите й, ГЕРБ създаде една нова линия на общуване между политическите сили. „Лидери, които не си говореха в продължение на почти 20 месеца, вече сядат на едно място, разговарят, всеки отстоява своите идейни позиции, своята идентичност”, каза председателят на 43-ото НС.
Цачева отговори на десетки въпроси, касаещи приоритетите в управлението на правителството с премиер Бойко Борисов, еврофондовете, както и за това какъв според нея ще бъде животът на това управление.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: