Канят Руслан Мъйнов, Лео и Играта за участие в благотворителен концерт в Плевен

10.11.2014 15:48

10.11.radi1

За втори път в Плевен ще се проведе благотворителен концерт под мотото „Да направим Ради щастлив“ в подкрепа на страдащия от прогресивна мускулна дистрофия 11-годишен Радослав Борисов. Това информира на пресконференция в БТА днес организаторът на проявата – възпитаникът на НУИ „Панайот Пипков“ Пламен Иванов. Проявата ще бъде на 27 ноември от 18.30 ч. на сцената на зала „Божко Шойков“ на НУИ. За лечението на Ради в Израел са нужни 40 000 лева, а събраните от концерта средства ще бъдат дарени на неговото семейство. Организаторът сподели, че вече е провел разговори за участие в проявата с Руслан Мъйнов, Лео и Играта, като очаква от тях потвърждение.
Пламен Иванов припомни, че първият концерт в подкрепа на момчето от Велико Търново се проведе в нашия град през април и в него бяха събрани около 500 лв. Освен от благотворителния концерт, младежът е събирал пари и от свои връстници, а също така се е свързал с банка, която е отпуснала 10 000 лв. за лечението на Ради.
Пламен разкри, че майката и бащата на момчето са безработни, а като негов личен асистент майката получава едва 160 лв. Той сподели също така, че е научил за този случай от интернет – от сайта на „Господари на ефира“, и щом прочел историята, решил да помогне с каквото може.

10.11.radi2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: