Царевичен хляб донесе отличие на ученичка от Кнежа в национално състезание

06.11.2014 10:27

6.11.kneja

От 31 октомври до 2 ноември Видин бе домакин на Националното състезание по природни науки и екология. Състезанието включва изработване, представяне и защита на проекти от проблематиката на културно-образователната област „Природни науки и екология”. Проектът може да бъде в областта на физика и астрономия или химия и опазване на околната среда, или биология и здравно образование, или екология, или гранични между тях области (напр. биофизика, биохимия, физикохимия, радиобиология и др.).
Проектите може да съдържат реално извършени от учениците изследване, решение на практически проблем, създадени от тях материали, свързани с проблеми на природните науки и екологията, изработени модели, електронни продукти за обучението по природни науки и др.
Тази година област Плевен участва с проект, разработен от Ивана Съркьова – ученичка в Х клас на ПГ по земеделие „Стефан Цанов“ – Кнежа, информираха от РИО – Плевен. Темата е „Здравословно хранене – истината за царевичния хляб“. Ръководител е Снежана Драшанска, учител по биология и по химия в училището, а оценката, която получи проектът, е отличен (5,75).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: