Лапароскопско училище отваря врати за поредна година в ТЕЛЕЦ – Плевен

06.11.2014 13:49

6.11.telec

За трета поредна година на 7 и 8 ноември в Телекомуникационния ендоскопски център към МУ – Плевен ще се проведе единственото по рода си училище за лапароскопска и роботизирана хирургия за студенти. Инициативата за младежкия форум идва от медиците в студентския кръжок по онкологична хирургия с ръководител д-р Добромир Димитров. Обучението на студенти по този начин отговаря на съвременните норми за преподаване по хирургия, като спомага за ускоряването и хармонизирането на реализацията на бъдещите хирурзи.
В младежкия форум ще вземат участие осем активни участници от три медицински университета в страната, които ще имат уникалната възможност да се обучават на ендотренажори и върху живи тъкани в експерименталната операционна зала. Броят на пасивните участници е традиционно висок, поради силния интерес на младите медици към лапароскопската хирургия и високите технологии в медицината.
В програмата на лапароскопското училище са включени интересни презентации на изтъкнати лектори от МУ-Плевен: проф. д-р С. Томов, проф. д-р Г. Горчев, доц. д-р Н. Колев, д-р Д. Димитров, д-р В. Нанев и д-р Е. Филипов. Студентите ще станат свидетели в зала „Амброаз Паре” на Хирургия на живо, извършена с новата роботизирана система da Vinci Si HD.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: