40 години отбеляза Клиниката по нефрология и диализа при УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

05.11.2014 9:37

5.11.umbal1

През месец ноември се навършват 40 години от създаването на Клиниката по нефрология и диализа при УМБАЛ „Д-р Георги Странски” ЕАД – Плевен. Медицинското звено е създадено през 1974 г ., заедно с Медицинския университет в града. Годишнината беше отбелязана от екипа на Клиниката с ретроспекция на постигнатото през годините, направена от началника проф. д-р Васил Тодоров.
Поздравителен адрес бе поднесен от името на изпълнителния директор на Университетската болница д-р Наташа Манева. Заедно с пожеланията за здраве и професионални успехи, тя благодари за усилията на специалистите в реализиране на голямата цел, водеща всеки лекар в професионалния му път, а именно да осигури на пациентите си най-доброто лечение, което съвременната наука и медицинска техника позволяват. През тези четиридесет години Клиниката претърпя позитивно, прогресивно развитие, отчете проф. Тодоров. Това най-добре се илюстрира от множеството непрекъснато подобряващи се показатели за дейността на Клиниката – както в екстензивно, така и в интензивно направление.

5.11.umbal2
През последното десетилетие Клиниката бе обзаведена постепенно с общо 10 персонални компютъра, използвани както за ежедневната работа, така и за достъп до Интернет и за други дейности. И най-новото – след обосновано искане на началника на Клиниката, УМБАЛ проведе търг за пет нови хемодиализни апарата, чиято доставка ще стане през следващите месеци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: