Плевенски прокурори преминаха двуседмичен стаж в Полша

05.11.2014 15:33

5.11.prokuratura1

От 20 до 31 октомври административният ръководител на Окръжна прокуратура – Плевен Иво Радев и административният ръководител на Районна прокуратура – Плевен Владимир Николов преминаха двуседмичен стаж в Република Полша по програмата за краткосрочни стажове на магистрати от страни-членки на Европейския съюз, организирана от Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕJTN).

5.11.prokuratura2
Иво Радев взе участие в индивидуален стаж в град Вроцлав, а Николов взе участие в групов стаж в град Варшава и град Краков. По време на престоя им в Полша българските прокурори се запознаха в детайли с организацията и статута на полската съдебна система, с полското законодателство и достижения в сферата на наказателното разследване и правораздаване, както и с практическата работа на полските прокурори. От своя страна плевенските прокурори запознаха своите полски домакини и участниците от другите страни-членки на Европейския съюз с българския модел на наказателно правораздаване, със структурата и функциите на българската съдебна система, както и с организацията на работа на плевенските прокуратури.
Беше обменен ценен опит, който ще спомогне за по- добрата работа и по-добрите международни контакти на плевенските прокуратури.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: