Малка цигуларка от НУИ „Панайот Пипков“ с първа награда от международен конкурс

05.11.2014 10:35

5.11.nui

За поредна година в рамките на XXXIX музикални дни „Недялка Симеонова” в Хасково се проведе Международният конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова”. Авторитетно жури под председателството на проф. Ангел Станков и членове: проф. Недялчо Тодоров, проф. Стефан Камиларов, проф. Галина Буйновски и Румен Джуров – държавен експерт в Направление „Творческо поколение” в Министерство на културата, оценява участниците от България, Русия, Молдова, Австрия и Корея, разпределени в четири възрастови групи.
За втори път десетгодишната Виктория Маринова от класа на Пламен Иванов в НУИ „Панайот Пипков” участва в престижния музикален форум, информираха от училището. Тя се представи с пиесите „Севдана” от Георги Златев-Черкин и Тема с вариации от Данкла в акомпанимент на Ивелина Казанджиева и категорично спечели Първа награда в първа възрастова група.
И сега, както при миналогодишното си участие, Виктория свири на цигулка, направена от български майстори-лютиери в Кремона – Италия. Проф. Минчо Минчев за втори път предоставя инструмент на възпитаничката от НУИ „Панайот Пипков” след като тя бе една от спечелите в годишното състезание-конкурс на фонд „Цигулките на проф. Минчо Минчев”, проведено в рамките на „Варненско лято” през месец юли.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: