„Ювентус“ спечели областното дерби срещу „Ситомир“

03.11.2014 8:19

3.11.juve

Отборът на Ювентус (Малчика) спечели лесно областното дерби срещу Ситомир, като го победи в Никопол с 4:2, пише plevensport.eu. Гостите бяха по-добри през целия мач и закономерно взеха ценни три точки и могат да дишат по-спокойно до края на есенния полусезон. Само 50 минути бяха необходими на „черно-белите“, за да направят 3:0 и да решат мача в своя полза. Още в 5-ата минута Ювентус успяха да поведат, като Ивайло Дюлгеров реализира точно отсъдената за нарушение срещу Константин Генков дузпа. В 32-ата Генков се измъкна зад отбраната на Ситомир, като навлезе в наказателното поле и подаде успореден пас към Мариян Герашки, за когото не беше трудно да вкара на празна врата и да удвои. В самия край на първата част главният съдия Илиян Маринов отмени нов гол на Герашки заради засада.
Пет минути след подновяване на играта Ивайло Иванов наказа груба грешка на вратаря на домакините Красимир Иванов и направи резултата класически – 0:3. Футболистите на Ситомир върнаха едно попадение в 71-ата минута чрез Младен Младенов, който след изпълнение на корнер се извиси над всички и с глава забоде топката неспасяемо зад Веселин Ганчев. Десетина минути по-късно отново дойде времето на най-добрия играч в срещата Константин Генков, който засече топката в мрежата след пробив и центриране отдясно на Йонко Коев, като по този начин покачи на 4:1.
В следващата атака, веднага след изпълнението на центъра, никополските футболисти успяха да вкарат за втори път, като Иван Филипов напредна по лявото крило и с хубав плътен шут от малък ъгъл фиксира крайното 2:4. След успеха Ювентус заемат 13-то място във временното класиране с актив от 13 точки, а тимът от Никопол е твърдо последен само с една спечелена точка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: