„Европейски салон 2014“ организират в читалището в Тръстеник

23.10.2014 9:48

Народно читалище ”Неофит Рилски 1872” – Тръстеник е едно от петте читалища, спечелили финансиране в обявената конкурсна сесия за малки читалищни инициативи на „Сдружение плевенски обществен фонд „Читалища”. Проектът ”Европейски салон 2014” предвижда подготовка и провеждане на инициативи, посветени на Европа в продължение на 3 месеца. Всеки месец ще се провеждат различни събития с различни групи участници. Събитията са следобед в залата по рисуване, по време на които свободно и без ограничения всички желаещи ще могат да се занимават с пеене и свирене, танци и рисуване.
През целия период залата ще бъде украсена с европейското знаме и плакати, които илюстрират програмите и кохезионната политика на ЕС в България. Предвижда се озвучаване на залата, което ще бъде музикален фон на всички събития – химна на Европа при всеки старт на събитие и друга музика от европейски автори. В края на всеки месец се предвижда презентация на теми, свързани с ЕС и финален концерт.
През този месец е първата дейност ”Музикален и танцов евроследобед”. Втората дейност ”Евроследобед с четка и багри” е през ноември. През последния месец под наслов „България – 2020” се предвижда създаване на фокус група от младежи, подреждане на изложба, 3 тематични презентации и накрая на 12 декември от 12 часа е финалният концерт.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: